1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Thema-avond over Ter Borch

Thema-avond over Ter Borch

Ol Eel organiseert op 4 maart een (uitgestelde) tweede thema-avond over de woonwijk Ter Borch. Een nieuwe wijk waar men letterlijk woont aan de grens van twee provinciën en gelegen tussen het voormalige veengebied van Neerwold en Mandelanden van het Eelderdiep. Tijdens deze avond kom je meer te weten over de grond onder de voeten van de huidige bewoners en over het gebied door vele jaren heen. Waar komt de naam Ter Borch eigenlijk vandaan? En waarop zijn al die straatnamen gebaseerd. Door in de historie te duiken vinden we vele antwoorden. Naast informatie van de Historische Vereniging Ol Eel is er ook een archeoloog aanwezig om te vertellen over het onderzoek dat gedaan is voordat de wijk werd aangelegd.
Aanmelding via e-mail: oleel.dialoog@gmail.com
Aanvang: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.
Locatie: OBS Ter Borch, Borchsingel 41, Eelderwolde.
Entree: Gratis.