A+ A A-

Jubileum zwembad Lemferdinge

zwembad kleinTijdens de feestweek van zwembad Lemferdinge, in verband met het 50 jarig bestaan, heeft Ol Eel een bijdrage geleverd. De werkgroep fotoarchief heeft historisch fotomateriaal beschikbaar gesteld dat op locatie werd gepresenteerd. Daarnaast werden poffertjes gebakken en gratis aan de deelnemers aangeboden. Aan het eind van de festiviteiten bood Ol Eel het jubilerend zwembad een presentje aan in de vorm van een beeldje met een herinneringstekst.

zwembad beeldje tekst klein

Succesvolle veiling schilderijen Bekkering

veiling schilderijen Bekkering AangepastTijdens de Boeken- en Platenmarkt op Hemelvaartsdag werden een aantal schilderijen van Roel Bekkering geveild door burgmeester Thijsen. Op geheel eigen- en humorvolle wijze werden de schilderijen aan de man of vrouw gebracht. Alle schilderijen kregen een nieuwe bestemming. Een mooie opbrengt voor Ol Eel en mooie aanwinsten voor de kopers.

Presentatie boek: Laatste Rustplaats

omslag boek Laatste Rustplaats AangepastNog slechts een enkele keer per jaar vindt er een teraardebestelling plaats op de oude begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Eelde.
De werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging Ol Eel heeft gemeend om na 190 jaar begravingen een balans te kunnen opmaken.
In een boek is de geschiedenis van het begraven in het algemeen en in het bijzonder in Eelde beschreven.
Tevens is in het boek een DVD opgenomen, waarop de namen, alsmede aanvullende persoonsgegevens, voorkomen van hen die hier tussen 1829 en 2018 zijn begraven. Het bestand bevat meer dan 5000 namen!
Aanstaande woensdag 29 mei, vindt de presentatie van het boek plaats, getiteld 'Laatste rustplaats'. Vanaf woensdag kunt u een exemplaar kopen bij the Readshop, tijdens de Boeken- en platenmarkt (Hemelvaartsdag; donderdag 30 mei) en de Jaarmarkt Eelde (zaterdag 8 juni as.) 
De prijs is € 15,=

Volle zaal bij lezing Frieseveen

Lezing Frieseveen mrt19 AangepastIn een stampvolle zaal vond 28 maart j.l. de lezing plaats van Egbert Boekema, auteur van het boek; 'Frieseveen natuurgebied tussen Haren en Paterswolde' over het Frieseveen. In een dik uur nam hij het publiek mee naar het ontstaan van het Paterswoldse Meer en het Frieseveen. Met prachtige foto's op het scherm en een heel heldere uitleg vertelde Egbert Boekema over de vervening, het veranderende landschap en de mooie natuur in het Frieseveen. Zeer de moeite waard om over dit bijzondere gebied in Paterswolde uitleg te krijgen.

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57