A+ A A-

Achtste keer Boeken- en platenmarkt bij Ol Eel

De boeken- en platenmarkt wordt gehouden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Historisch Centrum aan de Mw. Bähler Boermalaan 6 in Paterswolde.
Om 10.00 uur zal de opening worden verricht door mevrouw Lammie van der Tuuk, zij is bibliotheekmanager Drenthe. Naast de vele boeken, platen, CD's & DVD's is er een gevarieerd programma voor volwassenen en de jeugd; leuke buitenspelletjes en natuurlijk voorlezen in de 'huiskamercontainer', we hebben een leuk thema bedacht. Ook de poffertaria is aanwezig voor de heerlijk authentieke huisgemaakte poffertjes.
Dit jaar is er tussen 14.00 - 15.00 uur een uniek onderdeel aan het programma toegevoegd: een éénmalige veiling met schilderijen van Roel Bekkering; de boer die schilderde. De veilingmeester is niemand minder dan burgemeester Marcel Thijsen. De opbrengst is bestemd voor een mogelijke verhuizing van Ol Eel naar een andere locatie.

Ol Eel boeken- en platenmarkt op Hemelvaartsdag

2018 boekenmarkt 08Historische vereniging Ol Eel weet een traditie in stand te houden! Reeds voor de achtste keer organiseert de Historische Vereniging Ol Eel op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) weer een boeken- en platenmarkt met gezellige randactiviteiten in en rond het Historisch Centrum aan de Bähler-Boermalaan 6 in Paterswolde. Wilt u boekenkast en/of audiotheek verfrissen? Denk daarbij dan aan Ol Eel! U kunt vanaf nu tot en met vrijdag 24 mei uw boeken, platen, cd’s, video’s en dvd’s elke woensdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur inleveren in het Historisch Centrum. Past het u deze middagen niet, maak dan een afspraak via of telefoon 050-3092253.
Met dank aan Jumbo Pepping voor de vele dozen.

Volle zaal bij lezing Frieseveen

Lezing Frieseveen mrt19 AangepastIn een stampvolle zaal vond 28 maart j.l. de lezing plaats van Egbert Boekema, auteur van het boek; 'Frieseveen natuurgebied tussen Haren en Paterswolde' over het Frieseveen. In een dik uur nam hij het publiek mee naar het ontstaan van het Paterswoldse Meer en het Frieseveen. Met prachtige foto's op het scherm en een heel heldere uitleg vertelde Egbert Boekema over de vervening, het veranderende landschap en de mooie natuur in het Frieseveen. Zeer de moeite waard om over dit bijzondere gebied in Paterswolde uitleg te krijgen.

Sfeervolle thema avond IJspret

IJspret small 4In een volle kantine van de ijsvereniging Paterswolde vond dinsdagavond 12 maart j.l. de thema avond IJspret plaats. Na een terugblik op de geschiedenis van met name het schaatsen in onze omgeving en de grote namen die daarbij betrokken waren, werd stil gestaan bij de ijsbanen van Eelde en Paterswolde. Betrokken publiek deelde graag herinneringen en ervaringen. Vooral over de sinds 1975 verdwenen ijsbaan van Eelde kwamen de verhalen los. Daarnaast waren o.a. interviews met een ijsmeester en Gerard Kemkers te bewonderen. Er werd nog lang nagepraat in de gezellige kantine van de ijsvereniging. Een mooie samenwerking tussen hen en Ol Eel.

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57