A+ A A-

Programma 75 jaar bevrijding krijgt vorm

Logo Stichting HerdenkingscomitéDe werkgroep Oorlogsverhalen van Ol Eel is samen met het 4 mei herdenkingscommité Eelde Paterswolde en vele andere groepen al ruim een jaar bezig een mooi programma samen te stellen voor de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding in 2020. Bekijk alle informatie hierover op de website van het herdenkingscommité.  Ol Eel is met vele vrijwilligers bezig hier op allerlei manieren aandacht aan te besteden. Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten, schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief.

Terugblik op de Nieuwjaarsvisite

De traditionele nieuwjaarsvisite voor de leden van Ol Eel werd gehouden op zondag 5 januari in het Loughoes in Eelde.  OlEel 20200105 01

Voorzitter Jan Hendrik Hilbrants verrichtte het openingswoord en bood de vereniging een ingelijste oude landkaart aan. Tevens enkele boeken, bestemd voor de bibliotheek van Ol Eel. Terwijl de volle zaal zat te genieten van Nieuwjaarsrolletjes met boerenjongens, een advocaatje of een andere versnapering, werd Lianne Abeln aangekondigd.

Verkeerde inleverdatum puzzel in Kontakt

puzzel kontaktOns verenigingsblad staat weer bol van de (historische) verhalen, activiteiten, uitnodiging nieuwjaarsvisite voor onze leden, prachtige foto’s, onze adverteerders en deel 2 van de Filippine puzzel.
Helaas is er een foutje in de tekst van de inleverdatum (1 december 2019). De oplossing kunt u vóór 1 MAART 2020 sturen naar of inleveren in de brievenbus van Ol Eel, Mw. Bähler-Boermalaan 6 te Paterswolde. We kregen op de redactie berichten van oplettende lezers en puzzelaars. Wij wensen u nog veel lees- en puzzelplezier.

Gerestaureerde vlaggenmast

Vlaggenmast kleinAfgelopen zomer kwam de werkgroep beheer min of meer bij toeval in gesprek met iemand van het gebouwencomplex RLS1957, de voormalige Rijksluchtvaartschool gebouwen. Ter sprake kwam een grote vlaggenmast die eigenlijk opgeknapt moest worden. Zoals het gaat, van het één komt het ander, de samenwerking werd gezocht en de handen werden uit de mouwen gestoken. Bij het neerhalen van de mast bleek restauratie meer dan noodzakelijk want verschillende houtdelen bleken verrot. Door Houtzagerij Kok werd het hout van de grote vlaggenmast gerestaureerd en door Siesling bv werd de metalen voetconstructie gezandstraald. Op vrijdag één november werd de vlaggenmast door Ol Eel vrijwilligers gehesen en in oude staat teruggebracht.

Thema-avond Het Nijsinghhuis

Mw Sluurman Hendriks kleinOp dinsdagavond 5 november werd in het museumcafé van het museum De Buitenplaats de thema-avond Het Nijsinghhuis gehouden. In een volle zal met ongeveer vijftig bezoekers werd de historie van het Nijsinghhuis belicht. De avond begon met een ware huizen-fluisteraar (Anneke Schootstra). In dialoog met een maquette van het huis wist zij over de vroege historie van het gebouw en haar bewoonsters te vertellen. Zo kwamen Menso Altingh, Jan Nijsingh en andere bewoners uit de periode van 1500 tot bijna 1900 aan het woord. 

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57