A+ A A-

Sfeervolle thema avond IJspret

In een volle kantine van de ijsvereniging Paterswolde vond dinsdagavond 12 maart j.l. de thema avond IJspret plaats. Na een terugblik op de geschiedenis van met name het schaatsen in onze omgeving en de grote namen die daarbij betrokken waren, werd stil gestaan bij de ijsbanen van Eelde en Paterswolde. Betrokken publiek deelde graag herinneringen en ervaringen. Vooral over de sinds 1975 verdwenen ijsbaan van Eelde kwamen de verhalen los. Daarnaast waren o.a. interviews met een ijsmeester en Gerard Kemkers te bewonderen. Er werd nog lang nagepraat in de gezellige kantine van de ijsvereniging. Een mooie samenwerking tussen hen en Ol Eel.

IJspret small 5    IJspret small 4    IJspret small 3    IJspret small 3    IJspret small 2    IJspret small 1

 

Privacy verklaring Ol Eel

logo privacyDe vereniging dient zich te houden aan de wet en heeft daarvoor een privacyreglement opgesteld.

In het kort komt het erop neer, dat wij zorgvuldig moeten omgaan met persoonsgegevens. Vooral het vermelden van adresgegevens, telefoon en email (identiteitsgegevens) mag alleen voor intern gebruik vermeld worden.

Voor leden houdt dat in dat wij hun opgegeven persoonsgegevens alleen extern mogen gebruiken voor het maken van contributienota’s en voor het bezorgen van Kontakt.
Voor alle vrijwilligers mogen de identiteitsgegevens extern alleen gebruikt worden na schriftelijke toestemming (bijv. de vermeldingen in Kontakt).

Bekijk privacy verklaring

60 jaar geleden ... Hoofdweg / Legroweg

60 jaarOude ansichten zijn een plezierige bron van beeldinformatie. De Historische Vereniging Ol Eel heeft inmiddels een flinke verzameling opgebouwd, waarvan onderstaande foto een mooi voorbeeld is. We kijken op deze foto uit de (begin-) vijftiger jaren vanaf de splitsing van de Hoofdweg met de Burg. J.G. Legroweg in de richting van Groningen, naar het noorden dus. We kijken mee door de ogen van Jan A. Smid van de fotowerkgroep van Ol Eel.

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57