A+ A A-

Ol Eel houdt contact via Kontakt

kontakt juli 2020 200

Kontakt is het ledenblad van de Historische Vereniging Ol Eel. 4 x per jaar valt het blad bij de leden in de bus. Onlangs is het julinummer verschenen. Een heel mooi nummer met interessante verhalen! Zoals de herinneringen aan haar jeugd door Tiny Gorter -Ebbinge. Haar leven van vroeger, rondom de Duinstraat in Paterswolde, is voor velen herkenbaar.

Of het artikel over het toekomstig cultureel centrum De Notenkraker, dat steeds dichterbij de realisatie komt. Dat genealogie soms verrassingen in petto heeft blijkt wel uit het verborgen verleden van Jan Smid. Harry Muskee komt in zijn stamboom voor. En dan het verhaal over Oosterbroek, een buurtschap met een ver verleden: in dit nummer staat deel 6. De bioscoop van Paterswolde: het Maxwill Theater wordt in 3 pagina’s beschreven. En dit is nog maar een greep uit de vele artikelen!

Nieuwsgierig geworden? Iedereen, die de voormalige gemeente Eelde koestert kan lid van de Historische Vereniging Ol Eel worden voor € 17,00 per jaar (excl. eventuele verzendkosten). Als lid ontvangt u Kontakt, steunt u onze activiteiten en heeft u vrije toegang tot alles wat wij organiseren (wanneer dat weer mogelijk is i.v.m. corona) www.oleel.nl

 

kontakt juli 2020 800      tiny henk en greetje ebbinge 800      notenkraker 800       gedeelte pagina kontakt wist u 2020 800

Cultuurhuis gaat door

wethouders NotenkrakerAangepastNadat op 30 juni jl. de Voorjaarsnota unaniem door de Raad van de gemeente Tynaarlo is aangenomen wordt in Eelde-Paterswolde verder gewerkt aan de realisatie van het Cultuurhuis in De Notenkraker en Ons Dorpshuis.
Beide panden worden hiervoor gemoderniseerd. Voor Ol Eel betekent dit een stap dichterbij de verhuizing naar De Notenkraker.
Link naar de pagina maatschappelijke vastgoed gemeente Tynaarlo:
 
Foto: Dorpsklanken.

Nostalgie: filmpje van Groenteboer Blaauw Eelderwolde

Groenteboer BlaauwOp weg naar Groningen kwam je in Eelderwolde vaak deze groenteboer tegen met zijn paard en wagen vol groente en fruit.
Dit filmje hebben we gevonden op het YouTube kanaal van het Drents Archief. De maker is ons onbekend.

Bezoek aan het Noordelijk Archeologisch Depot

Noordelijk Archeologisch Depot AangepastDe werkgroep Dialoog van Ol Eel bezocht in januari van dit jaar het Noordelijk Archeologisch Depot in het kader van het thema wijk Groote Veen.
Helaas konden de geplande extra avonden geen doorgang vinden, maar we hopen die later nog in te halen. In dit filmpje vast een tipje van de sluier: een kijkje in het Archeologisch Depot, waar de gevonden schatten uit Groote Veen zijn opgeslagen.

Nieuwe huisvesting Ol Eel stap dichterbij

Notenkraker deur AangepastOp 6 mei heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo een subsidiebesluit genomen ten aanzien van de huisvesting van Ol Eel, samen met Nieuw Leven, in de Notenkraker.  Door dit besluit is de (mogelijke) huisvesting een stap dichterbij gekomen. Toch is alles nog niet in kannen en kruiken, in de bijlage (KLIK HIER) kunt u de laatste stand van zaken lezen. De behandeling van de voorjaarsnota op 30 juni is de volgende belangrijke stap in dit proces.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57