Logo

Terugblik Open Monumenten Dag 2014

2014 OMD bus 26 200

Zaterdag 13 september was het Open Monumenten Dag, met als thema: Reizen. Ol Eel heeft zich ingezet om er een informatieve dag van te maken. Bekijk hier het filmpje.

Een oude Zwitserse postbus reed continu van De Waterburcht naar Vereniging Watersport De Twee Provinciën aan de Meerweg. Compleet met twee conducteurs. Gratis!
Startpunt was het archeologisch monument De Waterburcht. Na een toespraak van Ol Eel voorzitter Jan Hendrik Hilbrants, verrichtte Wethouder Miriam Engels de officiële opening, door samen met Lammert Pots een lint door te knippen.
In de tent op het parkeerterrein van het archeologisch monument (bij de info-kubus) werd een film vertoond die ingaat op enige interessante aspecten van dit historische burchtterrein. De film is gemaakt met Diana Spiekhout, afgestudeerde archeologe met een voorliefde voor burchten en kastelen. Daarna kon men in de historische bus stappen. De eerste halte was bij de Dorpskerk, welke bezichtigd kon worden en waar enkele kunstenaressen met veel enthousiasme over hun hobby vertelden.
Tijdens de bustocht naar de Meerweg werd door vrijwilligers van Ol Eel uitleg gegeven over alles wat interessant was. Daar aangekomen waren oude zeilboten te bewonderen van de Stichting Oud Zeilend Hout. In het prachtige gebouw werden films vertoond over de Watersportvereniging. De oude bus bracht de bezoekers weer naar het startpunt in Eelde. 

 

 

 

© Ol Eel | Alle rechten voorbehouden