A+ A A-

Nieuwe boeken uitgegeven door Ol Eel

Boek speurtocht archief ThumbnailVanaf 14 december 2020 ligt het door Jan ten Pas geschreven boek: 'Een speurtocht door het archief van de voormalige gemeente Eelde' in de winkel. Het geeft een beeld van de dagelijkse problemen van een kleine plattelandsgemeente in de kop van Drenthe, periode 1830-1920. Het boek telt 53 pagina's en kost € 14,95. Het boek is zowel via het inschrijfformulier (klik op bovenstaande link, de titel van het boek of op het plaatje hiernaast) op deze website, als bij de Read Shop te verkrijgen.

 

 

 

Boek Oosterbroek ThumbnailMedio maart 2021 verschijnt het boek OOSTERBROEK, een buurtschap met een ver verleden, waarvan u in de laatste Kontakten al een aantal hoofdstukken heeft kunnen lezen. Het is aangevuld met o.a. hoofdstukken over de hoveniers en koetsiers op Oosterbroek, de renbaan en het tolhuis en rijk geïllustreerd in full colour. Het boek gaat € 17,45 kosten.
Tot 1 maart 2021 kunt u voorinschrijven via het inschrijfformulier op deze website, hetgeen een korting oplevert van € 2,50 per boek. Klik hiervoor op de link hierboven, de titel van het boek, of op het plaatje hiernaast..

Ol Eel houdt contact via Kontakt

kontakt juli 2020 200

Kontakt is het ledenblad van de Historische Vereniging Ol Eel. 4 x per jaar valt het blad bij de leden in de bus. Onlangs is het julinummer verschenen. Een heel mooi nummer met interessante verhalen! Zoals de herinneringen aan haar jeugd door Tiny Gorter -Ebbinge. Haar leven van vroeger, rondom de Duinstraat in Paterswolde, is voor velen herkenbaar.

Cultuurhuis gaat door

wethouders NotenkrakerAangepastNadat op 30 juni jl. de Voorjaarsnota unaniem door de Raad van de gemeente Tynaarlo is aangenomen wordt in Eelde-Paterswolde verder gewerkt aan de realisatie van het Cultuurhuis in De Notenkraker en Ons Dorpshuis.
Beide panden worden hiervoor gemoderniseerd. Voor Ol Eel betekent dit een stap dichterbij de verhuizing naar De Notenkraker.
Link naar de pagina maatschappelijke vastgoed gemeente Tynaarlo:
 
Foto: Dorpsklanken.

Nieuwe huisvesting Ol Eel stap dichterbij

Notenkraker deur AangepastOp 6 mei heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo een subsidiebesluit genomen ten aanzien van de huisvesting van Ol Eel, samen met Nieuw Leven, in de Notenkraker.  Door dit besluit is de (mogelijke) huisvesting een stap dichterbij gekomen. Toch is alles nog niet in kannen en kruiken, in de bijlage (KLIK HIER) kunt u de laatste stand van zaken lezen. De behandeling van de voorjaarsnota op 30 juni is de volgende belangrijke stap in dit proces.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57