A+ A A-

Succesvolle veiling schilderijen Bekkering

veiling schilderijen Bekkering AangepastTijdens de Boeken- en Platenmarkt op Hemelvaartsdag werden een aantal schilderijen van Roel Bekkering geveild door burgmeester Thijsen. Op geheel eigen- en humorvolle wijze werden de schilderijen aan de man of vrouw gebracht. Alle schilderijen kregen een nieuwe bestemming. Een mooie opbrengt voor Ol Eel en mooie aanwinsten voor de kopers.

Presentatie boek: Laatste Rustplaats

omslag boek Laatste Rustplaats AangepastNog slechts een enkele keer per jaar vindt er een teraardebestelling plaats op de oude begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Eelde.
De werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging Ol Eel heeft gemeend om na 190 jaar begravingen een balans te kunnen opmaken.
In een boek is de geschiedenis van het begraven in het algemeen en in het bijzonder in Eelde beschreven.
Tevens is in het boek een DVD opgenomen, waarop de namen, alsmede aanvullende persoonsgegevens, voorkomen van hen die hier tussen 1829 en 2018 zijn begraven. Het bestand bevat meer dan 5000 namen!
Aanstaande woensdag 29 mei, vindt de presentatie van het boek plaats, getiteld 'Laatste rustplaats'. Vanaf woensdag kunt u een exemplaar kopen bij the Readshop, tijdens de Boeken- en platenmarkt (Hemelvaartsdag; donderdag 30 mei) en de Jaarmarkt Eelde (zaterdag 8 juni as.) 
De prijs is € 15,=

Volle zaal bij lezing Frieseveen

Lezing Frieseveen mrt19 AangepastIn een stampvolle zaal vond 28 maart j.l. de lezing plaats van Egbert Boekema, auteur van het boek; 'Frieseveen natuurgebied tussen Haren en Paterswolde' over het Frieseveen. In een dik uur nam hij het publiek mee naar het ontstaan van het Paterswoldse Meer en het Frieseveen. Met prachtige foto's op het scherm en een heel heldere uitleg vertelde Egbert Boekema over de vervening, het veranderende landschap en de mooie natuur in het Frieseveen. Zeer de moeite waard om over dit bijzondere gebied in Paterswolde uitleg te krijgen.

Sfeervolle thema avond IJspret

IJspret small 4In een volle kantine van de ijsvereniging Paterswolde vond dinsdagavond 12 maart j.l. de thema avond IJspret plaats. Na een terugblik op de geschiedenis van met name het schaatsen in onze omgeving en de grote namen die daarbij betrokken waren, werd stil gestaan bij de ijsbanen van Eelde en Paterswolde. Betrokken publiek deelde graag herinneringen en ervaringen. Vooral over de sinds 1975 verdwenen ijsbaan van Eelde kwamen de verhalen los. Daarnaast waren o.a. interviews met een ijsmeester en Gerard Kemkers te bewonderen. Er werd nog lang nagepraat in de gezellige kantine van de ijsvereniging. Een mooie samenwerking tussen hen en Ol Eel.

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57