A+ A A-

Ol Eel houdt contact via Kontakt

kontakt juli 2020 200

Kontakt is het ledenblad van de Historische Vereniging Ol Eel. 4 x per jaar valt het blad bij de leden in de bus. Onlangs is het julinummer verschenen. Een heel mooi nummer met interessante verhalen! Zoals de herinneringen aan haar jeugd door Tiny Gorter -Ebbinge. Haar leven van vroeger, rondom de Duinstraat in Paterswolde, is voor velen herkenbaar.

Cultuurhuis gaat door

wethouders NotenkrakerAangepastNadat op 30 juni jl. de Voorjaarsnota unaniem door de Raad van de gemeente Tynaarlo is aangenomen wordt in Eelde-Paterswolde verder gewerkt aan de realisatie van het Cultuurhuis in De Notenkraker en Ons Dorpshuis.
Beide panden worden hiervoor gemoderniseerd. Voor Ol Eel betekent dit een stap dichterbij de verhuizing naar De Notenkraker.
Link naar de pagina maatschappelijke vastgoed gemeente Tynaarlo:
 
Foto: Dorpsklanken.

Nostalgie: filmpje van Groenteboer Blaauw Eelderwolde

Groenteboer BlaauwOp weg naar Groningen kwam je in Eelderwolde vaak deze groenteboer tegen met zijn paard en wagen vol groente en fruit. Dit filmje hebben we gevonden op het YouTube kanaal van het Drents Archief. De maker is ons onbekend.

Bezoek aan het Noordelijk Archeologisch Depot

Noordelijk Archeologisch Depot AangepastDe werkgroep Dialoog van Ol Eel bezocht in januari van dit jaar het Noordelijk Archeologisch Depot in het kader van het thema wijk Groote Veen.
Helaas konden de geplande extra avonden geen doorgang vinden, maar we hopen die later nog in te halen. In dit filmpje vast een tipje van de sluier: een kijkje in het Archeologisch Depot, waar de gevonden schatten uit Groote Veen zijn opgeslagen.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57