A+ A A-

Siebrand Westerhuis overleden

siebrand westerhuis


Afgelopen vrijdag 16 juli 2021 overleed tot ons groot verdriet op 73-jarige leeftijd ons zeer gewaardeerde lid en penningmeester van onze vereniging Siebrand Westerhuis.
Sinds 2011 behartigde hij op voortreffelijke wijze de financiële zaken van Ol Eel.
Wij herinneren hem als een bijzonder mens, altijd vriendelijk en met een uitermate positieve instelling.
Wij zullen hem enorm missen en wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en alle dierbaren heel veel sterkte met dit enorme verlies.
Bestuur Historische Vereniging Ol Eel

Werkbezoek Luchtvaart Historie

Doedy met drone AangepastDe werkgroep Luchtvaarthistorie van Ol Eel is niet alleen geïnteresseerd in de historie van de luchtvaart, maar ook in de toekomst van de luchtvaart!

De werkgroep laat zich regelmatig door bedrijven en instanties op de luchthaven informeren over nieuwe ontwikkelingen. Vrijdag 2 juli brachten we een bezoek aan DroneHub GAE. Egbert Swierts praat ons bij over deze nieuwe tak in de luchtvaart.

DroneHub GAE is gevestigd op een mooie locatie in het terminalgebouw met uitzicht op het platform van het vliegveld. DroneHub houdt zich bezig met de technische vooruitgang van drones en de impact daarvan op onze maatschappij. Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden werken samen in deze DroneHub GAE. Doelstelling is het stimuleren en versnellen van drone gerelateerde innovaties en introductie van nieuwe producten en diensten op dit gebied.

Werkgroep Website werkt aan nieuwe site

artikeltje nw website foto AangepastTijdens de vergadering van juli (eindelijk niet meer via Skype!) zijn belangrijke besluiten genomen over de structuur en het uiterlijk van de website. De werkgroep hoopt de website op 1 september operationeel te hebben. Wij vergaderden in Ons Dorpshuis, onder het genot van een kopje koffie in een Boerenbontkopje en een braamboos gebakje van Janny Douwes, bestaande uit een laagje koekjes met daarop yoghurtbavarois met braamboosgelei, feestelijk afgemaakt met een blaadje munt en een braamboos. Met zo’n lekkernij viert creativiteit hoogtij en komt de werkgroep tot geweldige resultaten. We hopen het jullie snel te kunnen laten zien!

Ol Eel gaat verhuizen

Verhuizen 01 2 AangepastHet verhuizen van Ol Eel uit het Historisch Centrum aan de mw. Bähler Boermalaan is begonnen.
Per 1 augustus zal het gebouw ontruimd moeten zijn in verband met de komst van asielzoekers in de voormalige Bladergroenschool en het daarnaast gelegen voormalige turngebouw (ons Historisch Centrum).
Op de nieuwe locatie van Ol Eel, de Notenkraker, zijn we nog druk bezig met de verbouwing en dat is nog niet klaar. Daarom worden heel veel spullen eerst opgeslagen in containers.

 


dozen met boeken verhuizen 2 AangepastVandaag kwamen de verhuizers alle ingebrachte boeken en platen voor de Boeken- en Platenmarkt ophalen.
Deze markt kon door Corona helaas al twee keer niet doorgaan, daardoor is een enorme voorraad ontstaan.
We hopen later dit jaar nog een dergelijke markt te kunnen organiseren.

 

 

Er staan nog twee karren vol - nu nog lege - verhuisdozen klaar om de rest van alle spullen van Ol Eel in te pakken en tijdelijk onder te brengen in containers.

Er is nog een hoop werk aan de winkel! 200 dozen om in te pakken Aangepast

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57