A+ A A-

Ol Eel zoekt foto’s uit de Tweede Wereldoorlog

WO2 in fotoosIn het kader van 75 jaar Vrijheid in 2020 wordt iedereen uitgenodigd om foto’s uit de oorlog aanleveren. Niet alleen voor het archief van Ol Eel, maar ook voor een tentoonstelling in het gebouw van de Tweede Kamer. Daar worden in april 2020 honderd foto’s tentoongesteld uit de jaren 40-45. Daarnaast worden de maanden april en mei 2020 op diverse plaatsen in de provincie de foto’s tentoongesteld.

Eelde aan de Waddenzee?

Logo lezingJa, we kunnen inderdaad zeggen dat dat ooit het geval was.
In 2004 werd bij het verruimen van de bedding van de Oude Ae in polder Het Oosterland een laag klei aangesneden die is afgezet toen het water uit de Waddenzee/Lauwerszee nog tot hier kon doordringen. Meer weten? Kom naar de bijzondere lezing die georganiseerd wordt over strandgapers (en nog veel meer) door het IVN samen met Ol Eel. 

Donderdagavond 14 november 2019, 20.00 uur in Ons Dorpshuis (Mw. Bähler-Boermalaan 4, Paterswolde) 

Excursie werkgroep luchtvaarthistorie

Cirrus kleinOp 30 oktober hadden de leden van de werkgroep luchtvaarthistorie op het vliegveld een excursie bij het bedrijf General Enterprises / Cirrus Sales & Services. Dit bedrijf doet de verkoop en het onderhoud van vliegtuigen van Cirrus Aircraft voor Noordwest Europa. Het bedrijf is de laatste tijd fors gegroeid. Vorig jaar werd al een nieuw kantoor/hangaar geopend en ook volgend jaar wordt daar een nieuwe hangaar aan toegevoegd. Eigenaar Steven Middendorp vertelde over het wel en wee van het bedrijf, waarna de hangaars werden bezocht en de vliegtuigen werden bekeken. Voor de werkgroepleden / luchtvaartenthousiasten een mooie middag.

Jubileum zwembad Lemferdinge

zwembad kleinTijdens de feestweek van zwembad Lemferdinge, in verband met het 50 jarig bestaan, heeft Ol Eel een bijdrage geleverd. De werkgroep fotoarchief heeft historisch fotomateriaal beschikbaar gesteld dat op locatie werd gepresenteerd. Daarnaast werden poffertjes gebakken en gratis aan de deelnemers aangeboden. Aan het eind van de festiviteiten bood Ol Eel het jubilerend zwembad een presentje aan in de vorm van een beeldje met een herinneringstekst.

zwembad beeldje tekst klein

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57