A+ A A-

Algemene Leden Vergadering 2018

vergaderhamerMaandagavond 9 april werd in de Hesselinkzaal van het Historisch Centrum van Ol Eel de Algemene Leden Vergadering (ALV) 2018 gehouden. Naast het bestuur van de vereniging waren er 21 leden aanwezig. De vergadering werd door voorzitter Jan-Hendrik Hilbrands voorgezeten.

JannyNeemtAfscheid 2018 kleinVan de vergadering is door de secretaris Coen Hofstee de concept notulen opgesteld, die bij de ALV van 2019 goedgekeurd moet worden. Tijdens de vergadering wordt afscheid genomen van Janny Douwes die voor de duur van 17 jaren in het bestuur van de vereniging heeft gezeten. Janny heeft op eigen verzoek haar aftreden gemeld omdat zij toe is aan nieuwe uitdagingen. Wel zal ze lid blijven van de werkgroep website. Janny wordt verrast met een presentatie van foto's van haar gemaakt door de jaren heen. De voorzitter bedankt Janny voor haar inzet.

Aanbieding naslagwerk kleinDoewe Pelleboer van de werkgroep luchtvaarthistorie geeft een presentatie over een naslagwerk dat zij hebben samengesteld. Het betreft een overzicht van vliegtuigongevallen op- en bij het vliegveld over de periode 1931 tot 2018 inclusief de Tweede Wereldoorlog. Ongeveer 200 vliegtuigongevallen zijn beschreven. Na de presentatie wordt het naslagwerk door Doewe aan de voorzitter aangeboden en zal dit in de bibliotheek van de vereniging worden opgenomen.

Om 21.03 uur sluit de voorzitter het officiële gedeelte van de vergadering en na deze pauze geven achtereenvolgens Jan Smit en Vera Lolkema een presentatie. Jan laat krantenknipsel uit omstreeks 1918 zien met leuke advertenties of gebeurtenissen. Daarna laat Vera twee filmpjes zien die een korte terugblik geven op het dorp Eelde in vervlogen jaren, waarmee de avond wordt afgesloten.

Concept Notulen Algemene Leden Vergadering 9 april 2018

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57