A+ A A-

Fietstocht Culturele Raad 2014

Een groep van circa 25 personen meldde zich donderdagavond 22 mei jl. bij het landgoed Lemferdinge om een fietstocht langs historisch interessante plekjes te maken.

De fietstocht leidde de deelnemers langs o.a. het huis van 'Hans en Grietje' op de Zonnehorst waar Nico Harms een leuk verhaal vertelde uit zijn jeugd. Zo had hij als negenjarig jongentje, tijdens een zoektocht naar leuke steentjes in de sloot achter het huis,  bijna de lijken van rovende kozakken bloot gelegd. Althans dat beweerde de toenmalige bewoner van het huis. 

Vervolgens werd de groep door Jan ten Pas bijgepraat over de Schipsloot in de Vosbergen, de Schipsloot bij havezathe Oosterbroek ende Eelder Schipsloot. Er werd stilgestaan bij en in het Sterrenbos bij Oosterbroek. Er werd op het terrein van Oosterbroek geconstateerd dat de top uit de majestueuze Sequoia was ontdaan van zijn top (stormschade ?) De deelnemers van de tocht weten na de uiteenzetting van Jan ten Pas dienaangaande wat een boerenopsmeet is.

De tocht werd na ongeveer twee uur beëindigd op het Lemferdinge waar men gastvrij werd onthaald op een hapje en en drankje. Bijgaande foto's geven een sfeerimpressie. De tocht was een co-productie van de Culturele Raad Eelde en de Historische Vereniging Ol Eel.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57