A+ A A-

Historische verhalenroute

Zaterdag 25 augustus is de Historische verhalenroute feestelijk geopend.

De Historische verhalenroute is een pelgrim200project in het kader van Dorp vol verhalen. Tot en met 27 september is de route met de smartphone te bereizen.

Voorafgaand aan de opening zijn in het Historisch Centrum van Ol Eel inleidingen verzorgd door Piet Arends (vice-voorzitter Ol Eel) en Fianne Faber (voorzitter werkgroep Historische verhalen).

Tijdens de opening van de route, die daarop volgt bij de ingang van landgoed De Braak, wandelt pelgrim Emo onze tijd binnen. Heden en verleden zijn door hem en wethouder Harm Assies met elkaar verbonden. Hierna verricht Assies de officiële opening. In het gebouw van Sportrade (naast de ingang van De Braak) is door Ol Eel een kleine fototentoonstelling ingericht.

Reis met je smartphone door de tijd!

Ontdek de historie van Eelde-Paterswolde-Eelderwolde door met je smartphone langs meer dan 20 locaties in het dorp te reizen. De historie komt tot leven doordat vertellers er per plek een spannend verhaal bij vertellen. Het verhaal wordt aangevuld met een slideshow van oude foto's van de locatie. Zo waan je je tientallen of zelfs honderden jaren terug in de tijd.

Weer terug in de hedendaagse werkelijkheid bewonder je een kunstwerk. De kunstenaar, vaak een professional van de vereniging VanTyNaarLo, heeft zich bij het creëren laten inspireren door de historie en de uitstraling van de locatie.

Hoe gaat het in z'n werk?

Download een QR-code app op je smartphone. Scan met de app de QR-code op een bordje bij de locatie en de historie kan worden beluisterd en bekeken. Zo maak je met een beetje fantasie een reis door de tijd.

Voor telefoonlozen

Heeft u geen smartphone? Geen nood! Houd de site www.dorpvolverhalen.nl in de gaten voor verschillende tours met verzorgd groot beeld en geluid.

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57