A+ A A-

Historische verhalenroute Dorp vol Verhalen

Zaterdag 25 augustus 2012 is de Historische verhalenroute feestelijk geopend. De Historische verhalenroute is een pelgrim200project in het kader van Dorp vol verhalen. Voorafgaand aan de opening zijn in het Historisch Centrum van Ol Eel inleidingen verzorgd door Piet Arends (vice-voorzitter Ol Eel) en Fianne Faber (voorzitter werkgroep Historische verhalen). Tijdens de opening van de route, die daarop volgt bij de ingang van landgoed De Braak, wandelt pelgrim Emo onze tijd binnen. Heden en verleden zijn door hem en wethouder Harm Assies met elkaar verbonden. Hierna verricht Assies de officiële opening. In het gebouw van Sportrade (naast de ingang van De Braak) is door Ol Eel een kleine fototentoonstelling ingericht.

Reis met je smartphone door de tijd
Ontdek de historie van Eelde-Paterswolde-Eelderwolde door met je smartphone langs meer dan 20 locaties in het dorp te reizen. De historie komt tot leven doordat vertellers er per plek een spannend verhaal bij vertellen. Het verhaal wordt aangevuld met een slideshow van oude foto's van de locatie. Zo waan je je tientallen of zelfs honderden jaren terug in de tijd.

Hoe gaat het in z'n werk?
Download een QR-code-lezer app op je smartphone. Scan met de app de QR-code op een bordje bij de locatie en de historie kan worden beluisterd en bekeken. Zo maak je met een beetje fantasie een reis door de tijd.

 

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57