A+ A A-

Hoe kan je het treffen - Terugblik Boeken- en Platenmarkt 2017

2017 boek plaat web 011Zon overgoten was op Hemelvaartsdag alles wat werd georganiseerd.
Zo ook natuurlijk de boeken- en platenmarkt van Ol Eel. Het was alsof de tientallen medewerkers werden beloond voor het vele werk van de afgelopen drie maanden.

28 Keer werd een ieder in de gelegenheid gesteld op de woendagen en de vrijdagen boeken en platen in te leveren bij de medewerkers van de markt in het historisch centrum van Ol Eel.
De inbreng van platen liep wat achter bij die van het vorig jaar maar de inbreng van boeken overtrof alle eerdere edities. Reeds ruim voor Hemelvaart, de dag van de markt, moesten de medewerkers creatief zijn in het vinden van een geschikte plek voor alle, zonder uitzondering, prachtige boeken.

Door de gunstige weersvoorspellingen werden plannen gemaakt om de zaak, gedeeltelijk, naar buiten te verschuiven. En zo kon men op Hemelvaartsdag reeds vroeg in de morgen een zwoegende menigte ontwaren die een groot deel van de ingebrachte boeken naar buiten bracht. Een mooie en efficiente vergroting van de verkoopoppervlakte.
Bovendien een mooie aanblik. Er werd reeds gerekend met een grotere opbrengst maar zover was het nog lang niet.

Nadat oud burgemeester Pannekoek de markt om exact om 10.00 uur had geopend konden potentiële afnemers van plaat en boek hun hart ophalen.
De kinderen vermaakten zich met vertellingen, een grabbelton , koekhappen en natuurlijk een springkussen. Tussen het eten van de beroemde Ol Eel poffertjes en de klanken van Stamtoavel Singers door bleef het nog lang druk tussen de boeken en de platen.
En de opbrengst? Zeer tevreden.

 

 

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57