A+ A A-

Nico en Alie Harms krijgen erepenning

Nico Harms en postuum zijn onlangs overleden vrouw Alie zijn op oudejaarsdag onderscheiden met de erepenning van de gemeente Tynaarlo. Burgemeester Frank van Zuilen reikte de onderscheiding uit tijdens een bijzondere NicoHarms oorkonde (Small) (Mobile)oudejaarsvergadering van de historische vereniging Ol Eel.
 
erepenning200Burgemeester en wethouders van Tynaarlo hebben op 28 augustus 2012 besloten de Erepenning van de gemeente Tynaarlo toe te kennen aan het echtpaar Harms-Borgman voor hun uitzonderlijke en langdurige inzet voor de gemeenschap van de gemeente Tynaarlo en de voormalige gemeente Eelde.
 
Het plan was dat Nico en Alie Harms deze eervolle onderscheiding zouden ontvangen tijdens de ledenavond van Ol Eel op 19 oktober, maar door het overlijden van Alie op 9 oktober viel dit plan in duigen. Tijdens haar ziekbed is Alie op de hoogte gesteld van de onderscheiding die zij en Nico zouden ontvangen. Duidelijk werd dat Alie dit wel héél biezunder vond!
Tijdens deze ledenvergadering zou Nico als voorzitter afscheid nemen van Ol Eel. Door de trieste draagspeld200familieomstandigheden viel ook dit in het water.
Alie was de steun en toeverlaat van Nico of anders gezegd de wind onder de vleugels van Nico, waardoor hij tot grote hoogte kon stijgen!
 
Tijdens Nico's voorzitterschap van Ol Eel kwamen een aantal belangrijke zaken tot stand, zoals het verkrijgen en inrichten van het Historische Centrum, een website, een ledenwerfactie, een monument bij het onderduikershol op De Duinen. Nico werkte samen met Alie en anderen aan het digitaliseren van duizenden foto's, het voeren van de redactie van het verenigingsblad Kontakt, het presenteren van Ol Eel tijdens de jaarmarkt, het bakken van poffertjes tijdens de zwemvierdaagse, het organiseren van een boeken- en platenmarkt op Hemelvaartsdag en zo kunnen we wel een tijdje doorgaan. We hebben het daarbij nog niet eens over hun beider werkzaamheden voor Dorpsklanken, Jaarmarkt en andere verenigingen. Waar Nico was, was Alie ook, maar dan meer op de achtergrond.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57