A+ A A-

Terugblik Tentoonstelling Bekkering

24 25feb fotoD 03

‘Roel Bekkering, de boer die schilderde’ werd een groot succes! Op de middagen van 24 en 25 februari en 3 en 4 maart 2018 was het bijzonder druk in de Dorpskerk en in het Loughoes. 60 schilderijen van schilder Roel Bekkering werden tentoongesteld. Samengevat in een prachtige catalogus. De expositiecommissie van Ol Eel, een kleindochter van Roel t.w. Ernestien Honning en vele andere medewerkers zijn een half jaar met de voorbereidingen bezig geweest.

Dankzij grote publiciteit via internet, Facebook, week- en dagbladen kwamen de bezoekers in groten getale uit alle windstreken naar Eelde. Lovende woorden, feest van herkenning, ontmoetingen welke ontaardden in spontane reünies waren het gevolg. Leden van het Vertelgenootschap Dorp vol Verhalen vertelden prachtige verhalen met een schilderij als onderwerp. Op diverse schermen werden foto’s en bewegende beelden vertoond. Ernestien was steeds aanwezig om te vertellen over haar opa. Ook de koffiehoek van het Loughoes had over belangstelling niet te klagen.

De catalogus is tevens een herinneringsboekje, 96 pagina’s met foto’s van en informatie over de schilderijen. Vele boekjes zijn tijdens de expositie verkocht. Er zijn nog boekjes beschikbaar! Sowieso te koop tijdens de openingsuren op de woensdag van 2-4 uur in het Historisch Centrum. Slechts € 3,00 per stuk. Belangstelling? Mail naar voor nadere info.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57