A+ A A-

Werkgroep luchtvaarthistorie op stap

MMT2 smallDe werkgroep luchtvaarthistorie is uitgenodigd voor het Open Huis van de nieuwe standplaats van het Mobiel Medisch Team (MMT) op het vliegveld.  Deze werkgroep is een actieve groep die zich niet alleen verdiept in de verre historie van het vliegveld maar ook recente ontwikkelingen op de voet volgt.                                                       

Vorig jaar al heeft de werkgroep een excursie gehad bij het op het vliegveld gevestigde Skyline Aviation. Dit bedrijf vliegt met een paar straalvliegtuigen in opdracht van het ministerie van defensie waarbij ze o.a. schijnaanvallen uitvoeren op legeronderdelen dat aan het oefenen is. Verder had de werkgroep vorig jaar ook een excursie op de verkeerstoren van het vliegveld. Daar werd uitleg gegeven over alle procedures die betrekking hebben op naderen- en vertrekkende vliegtuigen. Ook werd inzicht gegeven waarmee de verkeersleiding geconfronteerd wordt als bijvoorbeeld plotseling vier verkeersvliegtuigen naar Amsterdam in verband met dichte mist worden omgeleid naar Eelde.

Vrijdagmiddag 13 januari 2017 jongsleden had de werkgroep een ander uitje. Ze waren uitgenodigd voor het Open Huis van de nieuwe standplaats van het MMT op het vliegveld. Na 16 jaar vanaf het dak van het UMCG gebouw te hebben gevlogen, met de inmiddels boven Eelde vertrouwd geworden gele helikopter, is het team sinds 31 oktober 2016 gestationeerd op het vliegveld. Nadat de genodigden een presentatie kregen over de werkzaamheden van het MMT kon het onderkomen bekeken worden. De werkgroepleden waren begrijpelijk met name in de helikopter geinteresseerd en spraken lange tijd met één van de piloten die uitleg gaf over het operationeel vliegen tijdens hun hulpverleningen maar ook alles over de helikopter zelf.

 MMT4   MMT1   MMT3                                                                                                                                                                    

Mobiel Medisch TeamUMCG logo

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57