A+ A A-

Mariaschool en Ol Eel: invulling kinderboekenweek

schoolplaat33 KleinHet thema van de Kinderboeken-week is dit jaar "En Toen". De Mariaschool op Groote Veen heeft Ol Eel gevraagd mee te denken en te doen aan de invulling van dit thema.

Hoe leuk is het om kinderen van nu te laten zien hoe het leren lezen vroeger ging.  Het Aap-Noot-Mies-leesplankje is bij oudere mensen wel bekend. Maar daar was ook een schoolplaat bij (zie en klik op afbeelding). Alle woorden op dat Aap-Noot-Mies leesplankje zijn terug te vinden in deze schoolplaat. Weet u het nog? Kun jij alles vinden?
Daarnaast heeft Ol Eel een bijdrage geleverd in de vorm van een filmpje over Groote Veen vroeger. Voordat het een nieuwbouwwijk werd. Over de opgravingen bij het archeologisch onderzoek, de vroegste bewoners en de land- en tuinbouw bouw die in dit gebied plaatsvond. En hebben we een serie foto's van de school-van-vroeger in Eelde-Paterswolde uit ons foto-archief ter beschikking gesteld. De Mariaschool-leerkrachten hebben enthousiast gereageerd, mooi materiaal waar ze prima de invulling van de Kinderboeken-week mee vormgegeven hebben.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57