A+ A A-

Ol Eel zoekt foto’s uit de Tweede Wereldoorlog

WO2 in fotoosIn het kader van 75 jaar Vrijheid in 2020 wordt iedereen uitgenodigd om foto’s uit de oorlog aanleveren. Niet alleen voor het archief van Ol Eel, maar ook voor een tentoonstelling in het gebouw van de Tweede Kamer. Daar worden in april 2020 honderd foto’s tentoongesteld uit de jaren 40-45. Daarnaast worden de maanden april en mei 2020 op diverse plaatsen in de provincie de foto’s tentoongesteld.

Wij roepen mensen op om op zolders, in oude fotoalbums, in schoenendozen te zoeken naar foto’s uit de oorlog. Dan mag over van alles gaan. Over het leven van alledag, de aanwezigheid van de bezetter, de illegaliteit, de onderduik, de vervolging, de militaire strijd, de bevrijding, noem maar op. De foto’s worden gescand en desgewenst teruggegeven aan de eigenaar. Behalve foto’s zijn wij ook zeer benieuwd naar de verhalen bij de foto’s. U  kunt bij ons terecht op woensdagmiddag en donderdagmorgen (Mw. Bähler-Boermalaan 6, Paterswolde)

In de maanden november en december zal op 4 plaatsen in de provincie een bijeenkomst georganiseerd worden waar mensen hun foto’s kunnen inbrengen en waar aandacht besteed wordt aan de oorlog in Drenthe. Een van die plaatsen is het Historisch Centrum van Ol Eel.  De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 20 november van 19.00 – 22.00 uur.

Programma

1 Toelichting op het project

2 De oorlog in Drenthe, overzicht – Michiel Gerding

3 Oorlogsverhalen- Wim Ensing

4 Het programma in 2020 van Drents Archief en Herinneringscentrum Kamp Westerbork- Mark Goslinga, Guido Abuys

5  Het programma in 2020 in Eelde - Paterswolde

De avond wordt omlijst met filmpjes uit de archieven van RtvDrenthe en Drents Archief.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57