A+ A A-

Boeken te koop bij Ol Eel

Hieronder treft u de door Ol Eel uitgebrachte boeken aan die nog verkrijgbaar zijn.
Daarnaast zijn er boeken die inmiddels uitverkocht zijn of boeken die door derden zijn uitgegeven maar wel via Ol Eel verkrijgbaar zijn.

Oosterbroek, een buurtschap met een ver verleden

Boek Oosterbroek ThumbnailMedio april 2021 verschijnt het boek OOSTERBROEK, een buurtschap met een ver verleden van Jan ten Pas. In de laatste Kontakten van 2020 zijn al een aantal hoofdstukken uit dit boek gepubliceerd. Het boek beschrijft de geschiedenis van Oosterbroek en is aangevuld met o.a. hoofdstukken over de hoveniers en koetsiers op Oosterbroek, de renbaan en het tolhuis en rijk geïllustreerd in full colour.
Het boek gaat € 17,45 kosten.

Boekje "Langs de verhalen - oorlogsverhalen uit Eelde"

boekje oorlogsverhalen1 AangepastDit boekje is een onderdeel van het project Oorlogsverhalen, in het kader van 75 jaar Vrijheid in 2020. Samen met het Herdenkingscomité Eelde zijn belangrijke plekken, gebeurtenissen en personen uitgezocht, die in verhaalvorm worden gepresenteerd door het Vertelgenootschap Dorp vol verhalen.

Een speurtocht door het archief van de voormalige gemeente Eelde

Boek speurtocht archief ThumbnailVanaf 14 december 2020 ligt het boek Een speurtocht door het archief van de voormalige gemeente Eelde,  door Jan ten Pas. Het boek geeft een beeld van de dagelijkse problemen van een kleine plattelandsgemeente in de kop van Drenthe, periode 1830-1920. Het boek telt 53 pagina's en kost € 14,95. Ook dit boek is zowel via deze website van Ol Eel, als bij de Read Shop te verkrijgen.

Om een beeld te krijgen van de inhoud van dit boek kunt u alvast de Inhoudsopgave bekijken.

 

Bestel uw boek(en)

Het hierboven beschreven boek(en) wordt als u binnen de gemeente Tynaarlo woont bij u thuisbezorgd. Indien u buiten de gemeente woont ontvangt u het boek per post en bent u € 5,- portikosten verschuldigd. Portikosten + de prijs van het boek dient u over te maken naar het rekeningnummer NL35 RABO 0376 0835 57 t.n.v. Historische vereniging Ol Eel. Na ontvangst zal Ol Eel zorg dragen voor verzending van het bestelde. Vul alstublieft alle verplichte (*) velden in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Uw bestelling

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Natuur en landschappen rond Eelde-Paterswolde

Groen Boek omslag

Dit boek is een uitgave van de Historische Vereniging ‘Ol Eel’ en IVN-afdeling Eelde-Paterswolde.
Het boek is breed opgezet. Het begint met een beschrijving van de geologische ondergrond: de uit de IJstijdperiode stammende Tynaarlorug met de beekdalen van Oude Ae en Eelderdiep aan weerszijden. De vroegste bewoning wordt gepresenteerd aan de hand van archeologische opgravingen in het Groote Veen en in de woonwijk Ter Borch. Ook de vondsten uit de veenterpen in het lang geleden ontgonnen veengebied Neerwold komen aan bod.

De geschiedenis van de Eelder Kerk

foto boek dorpskerk"Wie verre reizen maakt, kan veel verhalen". Zo luidt een bekend gezegde. In ons dorp is de Eelder Kerk, sinds 1996 beter bekend als de Dorpskerk, al sinds eeuwen op reis, niet naar verre oorden, maar op weg voor een reis door de tijd. Een reis die nu al negen eeuwen duurt en te oordelen naar de huidige vitaliteit nog lang niet ten einde is.

Laatste Rustplaats

omslag boek Laatste Rustplaats AangepastNog slechts een enkele keer per jaar vindt er een teraardebestelling plaats op de oude begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Eelde.
De werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging Ol Eel heeft gemeend om na 190 jaar begravingen een balans te kunnen opmaken.

Lemferdinge schakel in de tijd

In het door Nienke Domenie-Verdenius geschreven boek ‘Lemferdinge Schakel in de tijd’ wordt de geschiedenis Omslag2 thumbbeschreven van het landgoed Lemferdinge en haar bewoners. De eerst bekende vermelding van het landgoed dateert van 1447. In dat jaar draagt Steven ter Borch ‘de hof to lemferdinge’ als huwelijksgeschenk over aan zijn zoon. 

Vliegveld Eelde 1931-2011, 80 jaar in vogelvlucht

vliegveld eelde 80 jaar thumbDe geschiedenis van het vliegveld is in dit boek in vogelvlucht vastgelegd. De ontwikkeling van en de activiteiten op het vliegveld worden beschreven, aangevuld met specifieke hoofdstukken over onder meer de Rijksluchtvaartschool, de baanverlenging en lijndiensten. Ook bedrijfsmatige en andere luchtvaartzaken komen aan de orde. Ruime aandacht is er voor de vliegtuigen.

Leve de landbouw !

leve de landbouw thumbEen beschrijving van de Noordenveldtentoonstellingen, die in de dorpen Rolde, Eelde, Peize, Smilde, Norg, Vries en Roden werden gehouden. Het doel was om de landbouw te bevorderen; onder andere door het houden van veekeuringen.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57