A+ A A-

Monument Eelderwolde

oorlogsmonumentEelderwolde kleinIn 1943 werd in de buurt van Eelderwolde een Britse bommenwerper neergeschoten door de Duitsers. Ter nagedachtenis aan de verongelukte geallieerde militairen werd een oorlogsmonument onthuld.

Monument De Duinen

monument De Duinen thumbOp initiatief van Historische Vereniging Ol Eel is op 13 april 2006 bij 'De Duinen' in Paterswolde een monument opgericht. Dit momument is ter nagedachtenis aan de joodse onderduiker Herman (Hans) van Hessen.

Monument Kluivingsbos

monument Kluivingsbos thumbDe bewoners van de Onlandseweg hebben een eenvoudig monument opgericht ter herinnering aan twee buurtgenoten, die tijdens de oorlog en bevrijding om het leven kwamen.

Wandschildering gemeentehuis

wandschildering gemeentehuis thumbIn de gemeente Eelde vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding diverse personen aan het brute geweld ten offer. Behalve degenen, die hier sneuvelen in de strijd of op andere wijze om het leven komen, zijn er inwoners die in Duitsland of elders zijn gedood of overleden.

Monument begraafplaats

StofferHoltjer200Op 29 augustus 1948 is dit monument op het graf van Stoffer Holter op de begraafplaats in Eelde met een eenvoudige plechtigheid onthuld. Hoewel het monument is opgericht voor allen, die in de vrijheidstrijd vielen – zoals ook op de sokkel is vermeld – is het toch juist op dit graf geplaatst. Stoffer Holtjer mag beschouwd worden als de voorman van het daadwerkelijke verzet in Eelde.

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57