A+ A A-

Schildersbuurt

SchildersbuurtKaart kleinNa de Bloemenbuurt wordt in zuidelijke richting de Schildersbuurt gebouwd. Over de hele lengte van de noordzijde van de Jan Steenweg tussen de Hooiweg en de Vermeerweg is ruimte voorzien voor schoolgebouwen. Het middelste schoolgebouw, De Eekwal, was al gelijktijdig met de bouw van de Bloemenbuurt gebouwd en krijgt de toegang vanuit de Hortensiaweg. Daarna wordt aan de zijde van de Vermeerweg in 1970 de basisschool De Ekkel in gebruik genomen en aan de zijde van de Hooiweg in 1974 de nieuwe MAVO-school.

Luchtfoto1975 200Voor deze Schildersbuurt worden de volgende straatnamen gekozen: Jan Steenweg, Vermeerweg, Rembrandtweg, Paulus Potterweg, Otto Eerelmanweg en Hobbemaweg. De wijk kent enkele twee-onder-een kap woningen maar voornamelijk rijtjeswoningen in de huursector. Ook hier wordt aan de westzijde van de Hooiweg de nieuwbouw voortgezet. Hierdoor moet ook hier een bewoond perceel verdwijnen. Het is de boerderij Hooiweg 14 van de familie Bakker tegenover de Boerhaaveweg dat gesloopt wordt.

Omdat het leerlingenaantal voor de MAVO snel terugloopt wordt de school op 1 september 1989 gesloten. Na tien jaar leegstand wordt het pand gesloopt en krijgt het ruimte voor het luxe appartementencomplex Le Village, met aan de zijde van de Hooiweg voor de jeugd een basketbalveldje.

   Straatnamenkaart Schildersbuurt

* Door op een foto te klikken wordt deze vergroot en wordt aanvullende informatie getoond.

Terug naar overzicht wijken

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57