A+ A A-

Archief

DSC03297 SmallInformatie en advies

Met de inventaris die nu is gereedgekomen slaat Ol Eel een nieuwe weg in. Voor het eerst is een inventaris geplaatst op de eigen website. Elke geïnteresseerde kan thuis zodoende ‘vooronderzoek’ doen welk archief hij in het Historisch Centrum wil bestuderen. Op dinsdag van 9.00 -15.30 is de werkgroep Archieven in het Historisch Centrum aanwezig en bent u van harte welkom.

Beschrijvende inventarissen

Door de werkgroep archieven is een inventaris samengesteld. Dit in een bijna honderd pagina's tellende opsomming dat voorafgegaan wordt door een inhoudsopgave. Deze inventaris wordt actief onderhouden. De inhoud is:

a. Een verzameling archieven en archiefstukken van de overheid, openbare en particuliere instellingen, verenigingen, organisaties, bedrijven, landgoederen, families en personen te Eelde-Paterswolde en Eelderwolde, 1702 - 2013;

b. Een verzameling boeken, documentatie, kranten-knipsels en kaarten, niet of niet alleen betrekking hebbend op Eelde-Paterswolde, 1769 - 2016.

Beschrijvende inventarissen mbt a en b.

Dossier inventarissen

Ol Eel is in het bezit gekomen van dossiers van verenigingen of organisaties. Deze dossiers worden door de werkgroep archieven verwerkt en gearchiveerd. De dossiers hebben een verschillende status. Zo kan het nog in bewerking zijn bij de werkgroep, of al verwerkt en bewaard in het Historisch Centrum van Ol Eel of in het archief van de gemeente Tynaarlo. In het statusoverzicht staat welke dossiers er zijn EN welke status van verwerkingen die hebben.

Overzicht dossier inventarissen

 

 

 

 

 

 

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57