A+ A A-

Boekje "Langs de verhalen - oorlogsverhalen uit Eelde"

boekje oorlogsverhalen1 AangepastDit boekje is een onderdeel van het project Oorlogsverhalen, in het kader van 75 jaar Vrijheid in 2020. Samen met het Herdenkingscomité Eelde zijn belangrijke plekken, gebeurtenissen en personen uitgezocht, die in verhaalvorm worden gepresenteerd door het Vertelgenootschap Dorp vol verhalen.

In totaal zijn dertien verhalen samengesteld die in de periode van 13 april t/m 5 mei op diverse locaties zouden worden verteld. Deze plekken zijn aangegeven in het boekje met drie wandel- of fietstochten. In het boekje zijn QR-codes opgenomen, waardoor je op de bewuste plek het betreffende verhaal kunt beluisteren en bekijken via je mobiele telefoon of tablet. Zo kun je beleven wat er toen op die plek is gebeurd. Ook zie je beeldmateriaal uit die tijd in relatie tot elk verhaal. Daarnaast is er een ‘toegift’ van burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo, waarin hij een verbinding legt tussen het verleden en het heden.

Onwillekeurig dringt er in deze tijd van Corona-crisis een vergelijking op met de periode van 75 jaar geleden. Totaal anders, maar toch heb je nu het gevoel van ‘angst voor een onzichtbare vijand’. Het virus maakt dat je niet zomaar kunt gaan en staan waar je wilt. Vele ouderen zeggen: 'Het is net oorlog'. Jongeren die zich maar moeilijk een situatie van ‘onvrijheid’ kunnen voorstellen moeten nu thuis aan het werk, afstand houden van elkaar en mogen niet naar senioren. Niet naar die ouderen, die juist in de april en mei periode vaak elk jaar nog in gedachten teruggaan naar het moment van de bevrijding. Daarom vond Ol Eel het van belang om toch nu dit boekje beschikbaar te stellen.

Leden van Ol Eel ontvangen dit boekje bij het ledenblad Kontakt van maart 2020. Niet leden kunnen dit boekje bestellen via het bestelformulier hieronder of kopen bij Micadeau of The Read Shop. Kosten € 3,00.

De verhalen zijn ook te zien op deze website en via de app Space Time Layers van NewNexus (te downloaden voor de smartphone in de Playstore of Appstore ).

Bestel uw boek(en)

Het hierboven beschreven boek(en) wordt als u binnen de gemeente Tynaarlo woont bij u thuisbezorgd. Indien u buiten de gemeente woont ontvangt u het boek per post en bent u € 5,- portikosten verschuldigd. Portikosten + de prijs van het boek dient u over te maken naar het rekeningnummer NL35 RABO 0376 0835 57 t.n.v. Historische vereniging Ol Eel. Na ontvangst zal Ol Eel zorg dragen voor verzending van het bestelde. Vul alstublieft alle verplichte (*) velden in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Uw bestelling

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57