A+ A A-

Drie eeuwen HORECA in Eelde

drie eeuwen horeca thumbHet boek geeft een beeld van de horecabedrijfstak in de laatste twee à drie eeuwen in de voormalige gemeente Eelde. Naast de beschrijving van 67 horecalokaliteiten, van hotel tot stamkroeg, van restaurant tot cafetaria, wordt ook aandacht besteed aan de sociale rol die deze gelegenheden in de dorpsgemeenschap hebben gespeeld. De lange weg die de invoering van de eerste drankwet uit 1881 heeft afgelegd is tekenend voor de tegengestelde belangen die overheden daarbij hadden. Ook de 'drankbestrijders' in hun ongelijke strijd tegen gebruik van alcoholhoudende drank komen aan bod.

Ruim 40 pagina's van de in totaal 247 zijn gewijd aan de genealogie van de horecaeigenaren c.q. uitbaters. Het boek is samengesteld door de werkgroep Genealogie van Ol Eel.

Eindredactie: Jan ten Pas en Cathrinus Schaafsma.

Bestel uw boek(en)

Het hierboven beschreven boek kunt u tijdens de openingstijden verkrijgen op het Historisch Centrum van Ol Eel. Indien u een door u gewenst boek per post wilt ontvangen bent u € 4,- portikosten verschuldigd. Portikosten + de prijs van het boek dient u over te maken naar het rekeningnummer NL35 RABO 0376 0835 57 t.n.v. Historische vereniging Ol Eel. Na ontvangst zal Ol Eel zorg dragen voor verzending van het bestelde. Vul alstublieft alle verplichte (*) velden in.
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer


Uw bestelling

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Terug naar het overzicht

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57