1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Presentatie aan Historische Vereniging Peize

Presentatie aan Historische Vereniging Peize

Op donderdag 7 april heeft de werkgroep luchtvaarthistorie een presentatie gegeven aan de Historische Vereniging Peize. Deze presentatie stond twee jaar geleden al gepland maar moest door corona steeds worden uitgesteld. Met foto’s en verhalen werd het verleden van Vliegveld Eelde over de periode 1931 – 1952 voor ongeveer dertig aanwezigen gepresenteerd. Ook voor de werkgroep fijn om weer actief bezig te zijn.

Onderdelen van de presentatie zijn hoe het komt dat juist in Eelde het vliegveld kwam, hoe het grasvliegveld werd gebruikt, wat de betekenis van het vliegveld is geweest ten tijde van de bezetting en de periode van wederopbouw tot het moment dat het vliegveld uitwijkhaven van Schiphol werd en de Rijksluchtvaartschool er werd gevestigd. Daarmee ook het einde van het groene vliegveld door de aanleg van verharde start- en landingsbanen en een groot platform.