1. Home
  2.  » Over Ol Eel

Over Ol Eel

Het doel van Ol Eel is het achterhalen, verzamelen, ordenen, verspreiden en bewaren van gegevens over de geschiedenis van Eelde (en haar inwoners) en het fungeren als ontmoetingspunt voor allen, die zich bij de geschiedenis van de voormalige gemeente Eelde betrokken voelt.

Dit doen wij door het organiseren van vele activiteiten zoals thema-avonden, excursies, lezingen en de boeken- en platenmarkten. Door het uitgeven van het blad Kontakt en af en toe een boek. Tentoonstellingen en vooral zichtbaar, toegankelijk en aanwezig te zijn in het dorp en het samenwerken met allerlei (maatschappelijk) organisaties.

Ol Eel is een gezellige club met veel vrijwilligers op allerlei vlak: organiseren van activiteiten, inventariseren van archieven, onderzoeken van het verleden van ons dorp, digitaliseren van verzamelingen en ook klussen aan ons onderkomen. Ol Eel is er niet alleen voor de oud-Eeldenaren. Ook als je hier niet je hele leven hebt gewoond ben je van harte welkom.

Deur Notenkraker

Medio 2022 heeft Ol Eel haar intrek genomen in De Notenkraker aan de Schoollaan 16. Na een grondige verbouwing van het pand heeft Ol Eel hier een eigen Huiskamer met bibliotheek en fotoarchief. Daarnaast heeft ze op de bovenverdieping nog mooie ruimtes voor het uitgebreide archief, vergaderruimte en opslag van historische materialen.

Kijk in onze Agenda (de knop rechts) om te zien wat er op het programma staat.