1. Home
  2.  » 
  3. Over Ol Eel
  4.  » 
  5. Organisatie
  6.  » 
  7. Cluster Verzamelingen
  8.  » Archieven Ol Eel

Archieven Ol Eel

Informatie en advies

Met de inventaris die nu is gereedgekomen slaat Ol Eel een nieuwe weg in. Voor het eerst is een inventaris geplaatst op de eigen website. Elke geïnteresseerde kan thuis zodoende ‘vooronderzoek’ doen welk archief hij of zij in het Historisch Centrum wil bestuderen. Op dinsdag van 9.00 -15.30 zijn de vrijwilligers van de Archieven in het Historisch Centrum aanwezig en bent je van harte welkom.

Contactpersoon: Evert Grootjans : egrootjans@home.nl

Beschrijvende inventarissen

Beschrijving van een bijna honderd pagina’s tellende opsomming dat voorafgegaan wordt door een inhoudsopgave. Deze inventaris wordt actief onderhouden. De inhoud is:

a. Een verzameling archieven en archiefstukken van de overheid, openbare en particuliere instellingen, verenigingen, organisaties, bedrijven, landgoederen, families en personen te Eelde-Paterswolde en Eelderwolde, 1702 – 2013;

b. Een verzameling boeken, documentatie, kranten-knipsels en kaarten, niet of niet alleen betrekking hebbend op Eelde-Paterswolde, 1769 – 2016.

Gearchiveerde dossiers

Ol Eel is in het bezit gekomen van dossiers van verenigingen of organisaties. Deze dossiers worden door de werkgroep archieven verwerkt en gearchiveerd. De dossiers hebben een verschillende status. Zo kan het nog in bewerking zijn bij de werkgroep, of al verwerkt en bewaard in het Historisch Centrum van Ol Eel of in het archief van de gemeente Tynaarlo. In het statusoverzicht staat welke dossiers er zijn EN welke status van verwerkingen die hebben.