1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Boeiende lezing Ernst Arbouw over de Canadese soldaat

Boeiende lezing Ernst Arbouw over de Canadese soldaat

De gekerfde initialen

De plaatselijke journalist Ernst Arbouw schreef een prachtig boek over zijn speurtocht naar de roots van de Canadese soldaat Harold Wilbert Roszell, die zijn initialen kerfde in een beuk op landgoed De Duinen. Woensdag 13 april, de ‘bevrijdingsdag van Eelde-Paterswolde’  gaf Ernst tijdens een bijzonder boeiende lezing het publiek een inkijkje in zijn jarenlange onderzoek naar deze Canadese soldaat. Via archieven, foto’s en zelfs sociale media weet hij te achterhalen waar Harold Wilbert Roszell vandaan kwam. Ook een tweede soldaat weet hij op te sporen en uiteindelijk reist Ernst naar Canada om daar familieleden van de twee te bezoeken. Op helder en humoristische wijze nam Ernst Arbouw het publiek bij de hand. Het boek ‘H.W.R. was hier’ is nog steeds te koop bij de Read Shop in Eelde.