1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Geslaagde thema-avond over Groote Veen

Geslaagde thema-avond over Groote Veen

Maandagavond 17 oktober organiseerde Ol Eel de thema-avond “Leven op het Groote Veen”. Voor een dikke vijftig bezoekers, waaronder vele Groote Veen bewoners werd deze interactieve avond gehouden. Deze avond stond twee jaren geleden al op de agenda maar moest door corona geannuleerd worden. Maar wat in het vat zit verzuurd niet.

In beeld werd aangegeven hoe groot het Groote Veen in het verre verleden was, het de woonwijk tot stand kwam en hoe de eerste bewoners dit hebben ervaren. Daarna gaf de gemeentearcheoloog Michiel Huisman een uitleg hoe het leven in dit gebied er ongeveer 5000 jaar geleden er uit moet hebben gezien. Ook was er aandacht voor het omvangrijk archeologisch onderzoek dat in het gebied heeft plaatsgevonden, voorafgaande aan de ontwikkeling van de woon wijk. Afgesloten werd met een filmpje over het archeologisch depot voor de drie noordelijke provinciën in Nuis. Tussendoor was er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en interactie tussen bewoners onderling. Al met al een geslaagde avond en de werkgroep dialoog is al in voorbereiding voor een nieuwe thema-avond voor begin volgend jaar.