1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Album: Eelde – Een reis door het verleden

Album: Eelde – Een reis door het verleden

Een bijzondere gelegenheid voor Ol Eel om haar kennis over de Eelder historie met alle inwoners te mogen delen: een historisch plaatjes album. Door een unieke samenwerking met de plaatselijke Jumbo supermarkt tot stand gekomen.
De titel van het boek zegt het al: Eelde, een reis door het verleden. En met Eelde wordt hier bedoeld de voormalige gemeente Eelde, omvattende de dorpen Eelde, Paterswolde, Eelderwolde en de buurtschappen Schelfhorst en Oosterbroek.
Dit boek zal huis aan huis verspreid worden in de voormalige gemeente. Door middel van het verzamelen van fotoplaatjes kunt u kennis van het verleden vastleggen. Het eindresultaat is een album dat niet alleen uniek is, maar in zijn samenstelling een ‘collectors item’.
Wanneer een ondernemer, in dit geval de Jumbo in Eelde, het financieel mogelijk maakt de historie breed onder de aandacht te brengen, is dit een royaal gebaar en verdient dan ook alle lof.