1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Veel interesse bij lezing ‘Droge voeten in Eelde-Paterswolde’

Veel interesse bij lezing ‘Droge voeten in Eelde-Paterswolde’

Op dinsdag 26 september j.l. organiseerde Ol Eel een lezing over waterbeheersing in ons gebied. Na een korte historische inleiding door Vera Lolkema van Ol Eel, nam Edwin Rittersma van waterschap Noorderzijlvest het woord. Het publiek in de goed gevulde zaal luisterde met veel belangstelling naar hoe een waterschap werkt, wat ze precies doen en hoe het zit met het water in Eelde – Paterswolde. Hoewel eigenlijk de helft van Eelde – Paterswolde; het gebied ten westen van de Hoofdweg valt onder Noorderzijlvest en het oostelijk deel van de Hoofdweg valt onder waterschap Aa en Hunze. Het leverde de nodige verwarring op, maar het heeft te maken met welke kant het water wegstroomt van de Hondsrug. Edwin Rittersma liet veel handige kaarten en informatie zien en op verzoek van het publiek heeft hij ons deze linkjes toegestuurd. U kunt deze vinden in deze pdf