1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Terugblik thema-avond Ter Borch

Terugblik thema-avond Ter Borch

Een overvolle gymzaal in OBS Ter Borch op maandagavond 16 oktober. Ol Eel organiseerde een thema-avond over de woonwijk Ter Borch. Een nieuwe wijk waar men letterlijk woont aan de grens van twee provinciën en gelegen tussen het voormalige veengebied van Neerwold en mandelanden van het Eelderdiep. Tijdens deze avond kwamen bezoekers meer te weten over de grond onder de voeten van de huidige bewoners en over het gebied door vele jaren heen. Waar komt de naam Ter Borch eigenlijk vandaan? En waarop zijn al die straatnamen gebaseerd. Door in de historie te duiken vinden we vele antwoorden. Naast informatie van de Historische Vereniging Ol Eel waren er ook twee archeologen om vertellen over het onderzoek dat gedaan is voordat de wijk werd aangelegd.
De belangstelling voor de avond was zo groot dat we niet iedereen konden plaatsen. De avond gaat herhaald worden op 22 januari 2024. Aanmelding verplicht. 
Aanvang: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.
Locatie: OBS Ter Borch, Borchsingel 41, Eelderwolde.
Opgeven: via oleel.dialoog@gmail.com
Entree: Gratis. Consumpties voor eigen rekening.