1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Lezing historie en beheer De Braak en Vennebroek

Lezing historie en beheer De Braak en Vennebroek

Vijver landgoed De Braak
Op dinsdag 28 november puilde Ons Dorpshuis uit voor spreker boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten over De Braak en Vennebroek. Het landgoed De Braak, dat in 1920 door Natuurmonumenten werd aangekocht, maar al veel langer bestaat. De oorsprong van dit populaire wandelgebied stamt uit de 17de eeuw.  Zwiers nam de aanwezigen mee langs de verschillende ontwikkelingen van het landgoed. Prachtig waren de oude ansichtkaarten die getoond werden en de vele anekdotes die de zaal in werden geslingerd. Zwiers is lyrisch over De Braak. Dat moeten we koesteren door het gebied te beleven, te bekostigen en verhalen door te geven. Bart Zwiers kan dat laatste als geen ander.
(gedeeltelijke tekst uit Dorpsklanken)