1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Werkgroep Luchtvaart op excursie

Werkgroep Luchtvaart op excursie

Dinsdag 30 april had de werkgroep luchtvaart een mini excursie bij de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) op Groningen Airport Eelde.
Specifiek werd uitleg gegeven over de simulatie afdeling waar nieuwe verkeersleiders en assistenten specifiek voor dit vliegveld simulatie trainingen krijgen over hoe de luchtverkeersleiding op en om het vliegveld moet worden afgehandeld. Een training tussen de cursist en instructeur en in een andere ruimte iemand de piloot van verschillende vliegtuigen speelt. Met beeldschermen van het vliegveld en zicht vanuit de virtuele verkeerstoren wordt de training uitgevoerd.

Na de uitleg konden twee leden van de werkgroep zelf aan het werk. Gert van Lingen (zelf assistent verkeersleider op het vliegveld) en Eric Wielenga (sportvlieger bij de vliegclub) groeiden snel en hun rol en werd er veel gelachen bij technische versprekingen en plotseling dreigende incidenten die opgelost moesten worden.
Al met al een informatieve en leerzame middag voor de werkgroepleden.