1. Home
  2.  » 
  3. Publicaties
  4.  » Ommetjes van Ol Eel

Ommetjes van Ol Eel

Heerlijk, zo af en toe een eindje wandelen en nog gezond ook! Dat kan nu in eigen dorp door onze hernieuwde Ommetjes. We zijn nog bezig deze serie verder uit te breiden, maar je kunt alvast beginnen met de Ommetjes die hieronder staan. Je komt vast op plekjes waar je nog nooit geweest bent!
Laat je verrassen en wandel met Ol Eel langs historische plekken en natuurlijk prachtige natuur. In de omschrijvingen vind je de route én informatie over de plaatsen waar je langs komt. Print ze uit, ga aan de wandel en geniet!

 

Routes:

Langs verdwenen molens

Lengte: 4,1 km. Duur ca. 45 minuten.
In het dorp Eelde stonden in het verleden wel drie molens. Geen van alle bestaat nog. Deze wandeling gaat langs de plekken waar de molens stonden en wat we er nog van terug kunnen zien.  Download de route.

Vosbergen en Oosterbroek

Lengte: 7 km.  Duur ca. 1 uur en 30 minuten.
Een wandeling die begint en eindigt in de Vosbergen, maar die je langs de Drentse Aa, het Noord Willemskanaal, het sterrenbos en Oosterbroek voert. Ook komen we onderweg nog een tolhuisje tegen en sporen van de Tweede Wereldoorlog.  Download de route.

Rond het Groote Veen

Lengte: 4,5 km. Duur ca. 60 minuten.
Het Groote Veen is tegenwoordig een nieuwbouwwijk. De naam is afkomstig van het gebied waar de wijk gebouw is. Echter het vroegere gebied ‘Grote Veen’ (toen nog met één ‘o’) was veel groter. In dit ommetje wandel je rond de oorspronkelijke grenzen van het Groote Veen. Download de route.

Rondje Spierveen

Lengte: 4 km. Duur ca. 50 minuten
Aan Spierveen is van 1982 tot 2002 gebouwd. Inmiddels is de wijk uitgegroeid tot een mooi woongebied met verrassend leuke wandelpaden. Download de route.

 

Paterswolde – Westermade

Lengte: 6 km. Duur: ca. 1 uur en 15 minuten.
Tijdens deze wandeling komen we via de vogelbuurt in het ‘Bijenbosje’. Daarna loopt de route door naar Westermade en keren we via De Braak weer terug naar het beginpunt. Download de route.

Lemferdinge – polder Lappenvoorde – De Duinen

Lengte 4 km. Duur ca. 45 minuten.
Deze route start bij Lemferdinge en we komen onderweg langs de straten in Noord-Oost-Paterswolde. Via de polder Lappenvoorde, huis De Duinen en het Vlinderkampje komen we terug op het beginpunt. Download de route.

Paterswolde Noord – Schelfhorst

Lengte: 5,6 km. Duur ca. 1 uur en 15 minuten.
Vanaf het Paterswoldsemeer gaat het naar het Kluivingsbos. Vandaar trekken we verder naar het Villaparkje en komen via de Schelfhorst weer terug. Download de route.