A+ A A-

De historie van Ol Eel

De oprichting van Ol Eel

oleelOp 7 november 1980 is in Café Oud Gemeentehuis (Café Makken) te Eelde Stichting Ol Eel opgericht. De stichting is in het leven geroepen om de geschiedenis van de gemeente Eelde in de meest ruime zin van het woord te achterhalen en vast te leggen.

Tijdens het derde lustrum van Ol Eel kreeg de stichting in april 1996 voor het vele werk, dat zij op historisch gebied voor Eelde heeft verricht, de erepenning in goud van de gemeente Eelde uitgereikt.

Op 1 januari 1998 fuseerde de gemeente Eelde, als gevolg van een gemeentelijke herindeling in Drenthe, met de gemeenten Vries en Zuidlaren. Het werkgebied van Ol Eel bleef daarna beperkt tot het grondgebied van de voormalige gemeente Eelde.

Wijziging in de organisatie

Op 6 februari 2004 is de rechtsvorm van Stichting Ol Eel gewijzigd. De stichting is omgevormd tot een vereniging, waarbij de doelstelling van de voormalige stichting ongewijzigd is overgenomen. Daarnaast is een nieuwe Stichting Ol Eel opgericht, die als taak kreeg het beheren van de financiële middelen, de bezittingen en de gebouwen waarin Ol Eel is gehuisvest.

Tijdens de viering van het 25-jarig jubileum is een ledenwerfactie gehouden. Hierdoor steeg het aantal leden in één keer van 800 naar 1100. 

Het 30-jarig bestaan is in november 2010 gevierd met de uitgave van het boek "De Heren van Paterswolde" en een drietal opvoeringen van een spetterende revue. Deze revue is door eigen leden geschreven en opgevoerd.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57