1. Home
  2.  » 
  3. Over Ol Eel
  4.  » Werkgroep Luchtvaart

Werkgroep Luchtvaart

De werkgroep Luchtvaarthistorie is in januari 2003 gestart. De activiteiten bestaan uit het doelgericht verzamelen en toegankelijk maken van relevante gegevens en/of materialen, die met de historie van het vliegveld Eelde en haar naaste omgeving samenhangen.

De werkzaamheden hebben in mei 2011 geleid tot de uitgifte van het boek “Vliegveld Eelde 1931 – 2011. 80 jaar in Vogelvlucht”, waarin de geschiedenis van en de activiteiten op het vliegveld worden beschreven. Verder heeft de werkgroep een naslagwerk samengesteld over vliegtuigongevallen die vanaf 1931 op of bij het vliegveld hebben plaatsgevonden. Dit wordt regelmatig bijgehouden. Ook heeft de werkgroep een naslagwerk opgesteld met luchtvaart gerelateerde monumenten in Eelde.

De werkgroep is een vraagbaak voor inkomende vragen over Vliegveld Eelde gerelateerde onderwerpen. De werkgroep is begonnen met het redigeren van de beschrijvingen van luchtvaartfoto’s uit het archief van Ol Eel.

De werkgroep onderhoudt contacten met directie en personeel van Groningen Airport Eelde en andere bedrijven op de luchthaven, alsmede met de Stichting Vrienden van Groningen Airport Eelde.