1. Home
  2.  » 
  3. Geschiedenis
  4.  » 
  5. Wijken
  6.  » Schildersbuurt

Schildersbuurt

Na de Bloemenbuurt wordt in zuidelijke richting de Schildersbuurt gebouwd. Over de hele lengte van de noordzijde van de Jan Steenweg tussen de Hooiweg en de Vermeerweg is ruimte voorzien voor schoolgebouwen. Het middelste schoolgebouw, De Eekwal, is al gelijktijdig met de bouw van de Bloemenbuurt gebouwd en krijgt een toegang vanuit de Hortensiaweg. Daarna wordt aan de zijde van de Vermeerweg in 1970 de basisschool De Ekkel in gebruik genomen en aan de zijde van de Hooiweg in 1974 de nieuwe MAVO-school.

Locatie Schilderbuurt in het dorp
MAVO-school gezien vanuit de Hortensiaweg

Voor deze Schildersbuurt worden de volgende straatnamen gekozen: Jan Steenweg, Vermeerweg, Rembrandtweg, Paulus Potterweg, Otto Eerelmanweg en Hobbemaweg. De wijk kent enkele twee-onder-een kap woningen maar voornamelijk rijtjeswoningen in de huursector. Ook hier wordt aan de westzijde van de Hooiweg de nieuwbouw voortgezet. Hierdoor moet ook hier een bewoond perceel verdwijnen.

 

Omdat het leerlingenaantal voor de MAVO snel terugloopt wordt de school op 1 september 1989 gesloten. Na tien jaar leegstand wordt het pand gesloopt en krijgt het ruimte voor het luxe appartementencomplex Le Village, met aan de zijde van de Hooiweg voor de jeugd een basketbalveldje.

Van deze wijk is een fotogalerij

Mw. Bakker aan de Hooiweg 14

Het is de boerderij Hooiweg 14 van de familie Bakker tegenover de Boerhaaveweg dat gesloopt moet worden.

Locatie Hooiweg 14
Straatnamenkaart Schildersbuurt