A+ A A-

Het wapen van de gemeente Eelde

eelde wapen 100pxDe Hoge Raad van Adel laat bij schrijven van 20 november 1931 weten dat het ernstige bezwaren heeft tegen een voorgesteld wapen voor de gemeente Eelde. Dit college is van mening dat het ontwerp als geheel de nodige eenvoud miste, zodat het op cachetten (lakstempels) en rubberstempels niet tot zijn recht zou komen.

De Hoge Raad van Adel adviseert de minister van justitie de Koningin in overweging te geven aan de gemeente Eelde, indien deze zich daarmee kan verenigen, het volgende wapen te verlenen met de volgende omschrijving.

"In goud een omgewende opvliegende raaf van sabel aan wier bek een kruisboog van azuur hangt met schacht en kruk van keel. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen."

Voor de kleuraanduidingen zijn wapenkundige uitdrukkingen gebruikt waarbij sabel staat voor zwart, azuur voor blauw en keel voor rood. Een schacht is een pijl, terwijl een kruk een soort handvat is.

Het gemeentebestuur gaat hiermee accoord, zodat bij Koninklijk Besluit van 5 februari 1932, nr. 40 aan de gemeente Eelde een eigen wapen is verleend zoals hier omschreven.

Bezoek het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum is i.v.m. Corona gesloten.

meer informatie:

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Mw. Bähler-Boermalaan 6

facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

YouTube logo
     You Tube

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email:

NL35 RABO 0376 0835 57